Επιστολές προς Ένα Μαθητή (Ελιφάς Λεβί)(ΣΗΜΕΙΩΜΕΝΟ)(ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)

Επιστολές προς Ένα Μαθητή (Ελιφάς Λεβί)(ΣΗΜΕΙΩΜΕΝΟ)(ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)
Κωδικός Προϊόντος: .
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 14,00€
Άνευ ΦΠΑ: 14,00€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό
Σύγκριση

Στην εποχή μας η εσωτερική φιλοσοφία έχει προσλάβει μια ιδιαίτερη δυναμική και - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - διαπερνά την πλειονότητα των ανθρώπων, θέτοντας ουσιαστικά ερωτήματα για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τούτους τους καιρούς που έχουν περισσέψει οι δάσκαλοι και οι συγγραφείς στο πεδίο τού εσωτερισμού, οφείλει κανείς να ανατρέξει στους προπάτορες αυτών των σύγχρονων ρευμάτων και να μελετήσει με σοβαρότητα την κλασική εσωτερική γραμματεία.

Οι επιστολές του Ελιφάς Λεβί προς το μαθητή του Βαρόνο Σπενταλιέρι δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στο θεοσοφικό περιοδικό “Lucifer” τις χρονιές 1894-5. Στο παρόν βιβλίο βρίσκονται συγκεντρωμένες πάνω από 150 επιστολές στις οποίες καταγράφονται οι οδηγίες, οι σκέψεις και οι ιδέες τού Λεβί για τον συμβολισμό, την αριθμολογία, τα Ταρώ, ενώ διαφαίνεται το κοινωνικό του υπόβαθρο και η αληθινή του σχέση με την καθολική εκκλησία.

Παρόλο που το περιεχόμενο τού βιβλίου είναι επιστολές, διακρίνει κανείς τη ροή του κειμένου, τη συνέχεια τής εσωτερικής διδασκαλίας, αλλά και το ιδιόμορφο ρητορικό ύφος του συγγραφέα που αρκετές φορές σε συνεπαίρνει σαν ένας χείμαρρος λόγων και αγγίζει λεπτότερες συνειδησιακές πτυχές.

Ο σύγχρονος μελετητής του εσωτερισμού μπορεί σίγουρα να αναζητήσει σε αυτό τα θεμέλια τής σύγχρονης δυτικής παράδοσης, όσο και αν η τελευταία έχει ξεφύγει πλέον από τη μακρινή εποχή τού 19ου αιώνα.

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: Η HTML δε μεταφράζεται!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:Powered By OpenCart
IL PICCOLO © 2019.