Καρλ Γιουνγκ η Ζωή και το Έργο του

Καρλ Γιουνγκ η Ζωή και το Έργο του
Κωδικός Προϊόντος: .
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 27,90€
Άνευ ΦΠΑ: 27,90€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό
Σύγκριση

Σε μια επιστολή που έστειλε ο Καρλ Γιουνγκ το 1948 έγραφε: «Δεν ευελπιστώ να υποδείξω ένα δρόμο στους άλλους ανθρώπους... Προσπαθώ μονάχα να είμαι ένα εύχρηστο εργαλείο και δεν αισθάνομαι καθόλου σπουδαίος».
Κι όμως η βιογραφία του Καρλ Γιουνγκ που κυκλοφορεί, για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, από τις εκδόσεις Αρχέτυπο, έχει να δείξει και πολλούς δρόμους για τη ζωή μας, αλλά και τη χαρισματική προσωπικότητα του Γιουνγκ που η εμβέλειά της ξεπερνάει τα όρια της επιστημονικής κοινότητας.
Σ’ αυτό το μνημειώδες έργο, πέρα από τον ίδιο τον Γιουνγκ, έχει συμβάλλει τα μέγιστα ο συγγραφέας Gerhard Wehr –γνωστός τόσο για τις μελέτες του στην ιστορία του πνεύματος όσο και για τις βιογραφίες προσώπων που έχουν σημαδέψει την εποχή μας– οι μεταφραστές Αργυρώ Πατσού και Ματθαίος Βελούδος, αλλά και ο Ντέμης Κυριάκου που έκανε την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου.
Επιστολές, σχόλια του ίδιου του Γιουνγκ αλλά και συνεργατών, φίλων, εχθρών και τιμητών τα παράλληλα με ιστορικά γεγονότα της εποχής του και λεπτομέρειες της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής και της επιστημονικής κοινότητας συνθέτουν μια βιογραφία τόσο πλούσια και γοητευτική, όσο ήταν ο ίδιος ο Γιουνγκ. Ένας ακούραστος ταξιδευτής που τόλμησε να εισχωρήσει εμπειρικά και βιωματικά σε περιοχές γνωστές μόνο από κείμενα αρχαίων πολιτισμών και «διδασκαλιών». Άγγιξε το σημείο όπου ύλη και πνεύμα διαπλέκονται άρρηκτα και μέσα από την Ανθρώπινη Τυπολογία και τη σύλληψή του της Συγχρονότητας πάντρεψε τη Φυσική με την Ψυχολογία.
Περιπλανήθηκε στη γη σαν γνήσιος ανθρωπολόγος, για να συρράψει εκείνα τα ψυχικά κομμάτια που γι’ αυτόν, από πολύ νωρίς, σχημάτιζαν ένα μεγαλύτερο σύνολο, αυτό του Συλλογικού Ασυνείδητου.

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: Η HTML δε μεταφράζεται!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:Powered By OpenCart
IL PICCOLO © 2023.